homenieuwsdeze sitehifilightsmijn hifiwallpapergezochthifi-linkscontact

foldersmanualsservicedocvakbladenadvertentiesdesignaccessoiresgeluidsdragersvan alles

receiverversterkertunertapeplatenspelercd-spelerluidsprekerportablehifi-set

terug

Under construction

Op deze pagina komt de platenkast; hieronder alvast een beperkt voorproefje; uiteindelijk zullen tientallen LP's worden toegevoegd.

Beatles, Rode dubbel-LP

Voordat ik de LP kon kopen had ik alle nummers al van iemand gekopieerd (van cassette naar cassette). Ondanks de slechte geluidskwaliteit spraken de nummers mij, als 12-jarige, direct aan. De jaren daarna heb ik alle LP's van de Beatles verzameld.

Wings, Band on the Run, LP

Ook een klassieker; mijn eerste echte pop-LP. Niet alle nummers zijn even sterk, maar de sfeer van deze LP is fantastisch. Sterkste nummer vind ik de titelsong.

Mud, Dynamite, single

In 1974 een absolute topper; nog steeds een heel pakkende song in een sterke uitvoering. De single vond ik al 'goed' voordat ik de heren van Mud op TV had gezien. De daaropvolgende hits (Tigerfeet, The cat crapt in en Rocket) vond ik ook sterk.

Ronald and Donald, Kwek Kwek, single

Niets bijzonders deze single, maar toch grijs gedraaid vroeger. Waarom eigenlijk?

Dire Straits, Dire Straits, LP

Deze LP is voor de veertigers een absolute klassieker; na 25 jaar nog steeds één van de beste LP's. Het karakteristieke Fender-gitaargeluid van Marc Knopfler, de sterke melodieën, de ingetogen zang: prachtig.

Dire Straits, Communiqué, LP

Het vervolg op de debuut-LP van Dire Straits; meer van hetzelfde, gelukkig maar. Lady Writer was de hitsingle van deze LP; na uren oefenen kon ik de solo uit dit nummer naspelen op gitaar.