homenieuwsdeze sitehifilightsmijn hifiwallpapergezochthifi-linkscontact

foldersmanualsservicedocvakbladenadvertentiesdesignaccessoiresgeluidsdragersvan alles

receiverversterkertunertapeplatenspelercd-spelerluidsprekerportablehifi-set

terug

En hoog voor 1965 - 1980

In deze buurt, deze straat, dit huis en deze kamer ligt 15 jaar hifi-historie. Dagelijks was ik bezig met muziek, radio's en techniek. Mooi detail vomen de glas-in-lood-ramen.

Tienerkast 1970

Deze 'tienerkast' (zie zwart/wit-foto), met een klep die als bureaublad diende had ik beplakt met zilverpapier. In de kast stonden alle toestellen en een paar flinke luidsprekers. Vele uren heb ik hier doorgebracht. Links van de tienerkast stond een tafel (rechterfoto) met daarnaast een stellingkast met apparatuur die ik minder vaak gebruikte.

Pictures on the wall

De kamer werd begin jaren '70 volgehangen met posters uit de Popfoto en later ook de Muziek-Expres. Verder veel zilverpapier aan de muren. De oranje beddesprei diende als achtergrond voor een door mijzelf gemaakte foto van de cassetterecorders.

Discomeubel 1976 (1)

Op deze foto's het discomeubel dat eerste helft van de jaren '70 bij Ter Meulen in Rotterdam werd gekocht. Let op het unieke 'foto-behang' (de posters waren toen verdwenen). De sprei op het bed is typical '70. Al het houtwerk is in die tijd door m'n moeder oranje geschilderd.

Discomeubel 1976 (2)

Op deze foto is dankzij enige computerbewerking het nodige te zien zoals links de staande lamp met spots. Aan de muur Beatleposters. Voor de receiver staat een platenborstel die met de plaat kan meedraaien.

Oranje omgeving

Ook op deze foto uit 1979 vallen de oranje tinten op.

Beatles on the wall

Beatles-poster eind jaren '70. Foto is deels gebaseerd op reconstructie.

Verf, behang en vloerbedekking

Dankzij de enkele foto's die toen gemaakt zijn en het poppenhuis van m'n zus dat bewaard is gebleven (voorzien van stukjes behang en tapijt uit ons huis) is het 'kleurenschema' nog goed te achterhalen.

Poster

Dit is de ingelijste poster die altijd in de buurt van de hifi hing (zie rechter foto bovenaan rechts).

En nu...

Anno 2006 ziet de kamer er zo uit. Het oranje is verdwenen maar de kamer is verder (gelukkig) behoorlijk in tact gebleven. Op deze foto is de erker goed te zien, ook deze was destijds oranje (zie voor de reconstructie de rechterfoto).